Adidas koopt golfballen

Adidas-Salomon is eigenaar geworden van Maxfli, een grote fabrikant van golfballen. Het Duitse sportartikelenconcern liet gisteren weten de onderneming te hebben overgenomen van Dunlop Slazenger. Het bedrag van de overname is niet bekendgemaakt. Adidas-Salomon is al actief in de golfsport met schoenen en via TaylorMade met andere golfartikelen. Het concern zit middenin een reorganisatie die minimaal 100 miljoen euro per jaar aan besparingen moet opleveren. De overname van Maxfli doet daar volgens een woordvoerster niets aan af. Adidas-Salomon had sinds begin 2002 een distributie-overeenkomst met Maxfli, waardoor het zijn marktaandeel op de markt voor golfballen kon vergroten tot 7,5 procent. De wereldmarkt voor golfspullen is op dit moment goed voor 7,5 miljard dollar per jaar. Golfballen maken daar 16 procent van uit.