Investeringen in Ocean Warrior deels gered

Het belastingvoordeel voor de investeerders in de afgeblazen film Ocean Warrior is waarschijnlijk veiliggesteld. Dat komt doordat de commanditaire vennootschap (cv) van de film dinsdag is geliquideerd. Ocean Warrior zou een 40 miljoen kostende productie worden over de oprichter van milieu-organisatie Greenpeace. Het productiebedrijf van de film, bv Ocean Warrior, werd in 2001 failliet verklaard. De investeerders waren hiermee hun inleg kwijt. Via een belastingtechnische maatregel konden zij meer dan 50 procent van hun inleg terugverdienen. Om dit belastingvoordeel veilig te stellen moest de cv waarin de investeerders geld hebben gestort, voor 1 januari worden opgeheven. Dit kon alleen door de rechten van de film, het enige kapitaalwaardige onderdeel dat de cv nog heeft, te verkopen. De rechten van de film worden nu in beheer gegeven bij de bv Ocean Warrior. Het productiebedrijf probeert de rechten binnen afzienbare tijd door te verkopen aan een producent die de film wellicht nog kan gaan maken.