Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Europees verbod op antibiotica in voeding dieren

In de Europese Unie moet vanaf 2006 een eind komen aan het gebruik van antibiotica in diervoer. Die mogen dan alleen nog gebruikt worden voor de bestrijding van ziekten. De ministers van Landbouw zijn het gisteren daarover eens geworden. Antibiotica zijn oorspronkelijk geneesmiddelen, maar ze worden vooral gebruikt om beesten sneller vet te mesten. Ze zijn niet gevaarlijk, naar door het vele gebruik raken sommige gevaarlijke bacteriestammen resistent.