OM NAAR UIT TE KIJKEN

BEELDENDE KUNST

Ali Goubitz

De schilder Ali Goubitz (1904-1975) maakte portretten, stillevens en landschappen op een klein formaat. Zijn werk was in de vergetelheid geraakt, maar sinds de expositie Magie en Zakelijkheid, realistische kunst in Nederland in 1999 in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem is het herontdekt. Onder de titel Ali Goubitz, de volmaaktheid van het allerkleinste toont het museum nu een overzicht van zijn tekeningen en schilderijen. Tegelijkertijd is er ook een expositie van de schilder Ad Gerritsen.

Ali Goubitz, 1 nov t/m 23 febr. Ad Gerritsen 2 nov t/m 19 jan. Museum voor Moderne Kunst, Utrechtseweg 87, Arnhem.

DANS

CaDance

In de Haagse Nieuwe Kerk houdt danseres-choreografe Lonneke van Leth woensdag de spectaculaire opening van het Cadance festival voor moderne dans. De komende drie weken zijn in Den Haag 20 premières te zien, van o.a. Itzik Galili, Dylan Newcomb, Paul Selwyn Norton, Bruno Listopad en André Gingras. Het Hans Hof Ensemble maakt een voorstelling over een kantoor. Voorts dansen Sarah Wookey en Emio Greco in Den Haag.

6 t/m 3 nov, vooral in Korzo en Theater a/h Spui, Den Haag. Inl 070-3465272 of www.cadance.nl

LITERATUUR

Poetry Web

Op 6 november opent dichter Gerrit Kouwenaar met een klik van de muis de internationale poëziewebsite Poetry International Web. Op dit samenwerkingsverband van 15 landen worden niet alleen gedichten (in de originele taal en het Engels) gepresenteerd, maar ook essays, nieuwtjes en interviews. De site is vanaf 7 november toegankelijk voor het gewone publiek.

Poetry International Web. V.a. 7 nov op www.poetryinternational.org.

POP

Moby

De achterkleinzoon van Moby Dick-auteur Herman Melville blijft vissen naar oude blues- en gospelsamples voor zijn publieksvriendelijke designerdance. Richard `Moby' Hall kreeg een golf van kritiek over zich heen, toen zijn muziek in talloze reclamespots werd gebruikt en zijn recente album 18 in veel opzichten leek op de succesformule van Play.

6 nov Ahoy, Rotterdam.

THEATER

Kattenmoeras

Met de twee familiedrama's Portia Coughlan en Kattenmoeras introduceert regisseuse Alize Zandwijk van het Ro Theater het werk van de Ierse schrijfster Marina Carr (1964) in Nederland. Portia Coughlan gaat over een drinkende vrouw op het Ierse platteland in een confrontatie met haar familie. In Kattenmoeras is de drinkende vrouw een moderne Medea.

T/m 9 nov en 7 dec in het Ro Theater, Rotterdam. Inl 010-4047070 of www.rotheater.nl