EN VERDER

Lezersfeest

Wie op 16 november het lezersfeest wil bezoeken in de Centrale Bibliotheek Rotterdam kan zich nu al inschrijven. Op het lezersfeest, dat dit jaar voor de zesde maal wordt gehouden, komen elk jaar zo'n drieduizend lezers, leners en meer dan 50 bekende en onbekende schrijvers, dichters, striptekenaars en cabaretiers. Met o.a. Jan Wolkers, Akhil Sharma, Abdelkader Benali, Kees van Beijnum, Nilgun Yerli, Tom Lanoye, Rick de Leeuw, Athur Japin, de striptekenaars Peter Pontiac en Stephane Heuet en Jules Deelder als DJ. De presentatie is in handen van Noraly Beijer, Michael Zeeman en Fred van Hilst. Wilfried de Jong heeft een eigen programma met Verfilmde boeken.

Lezersfeest, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110. Za 16 nov 20u30-03u. Entree €20 of €12,50 voor lezers (bibliotheekleden, boekenkopers en leesclubleden). Res 010-2816262 (res kosten €1). Inl www.lezersfeest.nl

Stadswandeling

In Museum Spaans Gouvernement is tot en met 8 december de tentoonstelling van de Maastrichtse heelmeester en tekenaar Philippe van Gulpen (1792-1862) te zien. In 100 tekeningen en aquarellen wordt het Maastricht van rond het midden van de 19e eeuw getoond. Tijdens de looptijd van de expositie is op zondagen de gelegenheid o.l.v. (kunst)historicus een bezoek te brengen aan de expositie en aansluitend een stadswandeling te maken langs plekken die Van Gulpen heeft getekend.

Aanvang rondleiding op zo om 13u in de hal Museum Spaans Gouvernement. Kosten € 6. Inl 043-3211327.

Kunst- & cultuurroute

Op zondag 3 november is er een kunst en cultuurroute in Middelburg. Het thema is Poëzie. Er zullen op veschillende locaties dichters voorlezen uit eigen werk en troubadours vlechten een lint van muziek en poëzie door de stad. De middag wordt afgesloten met een poëzieperformance. Alle deelnemers zijn herkenbaar aan de blauwe vlag met logo.

Kunst- & Cultuurroute. Tussen 13-17u. Inl VVV en boekhandel `de Dvkkery'.