Van Stee ontslagen als trainer-coach eredivisieclub AZ

Het bestuur van eredivisieclub AZ heeft na onderling overleg trainer-coach Henk van Stee per direct ontheven uit zijn functie. De Alkmaarse voetbalclub acht onder zijn leiding `een verbetering van de sportieve en professionele werksituatie en prestaties' zowel op korte als op lange termijn niet mogelijk. Van Stee (40), eerder werkzaam bij onder meer Sparta (assistent-trainer), VVV (hoofdtrainer) en Feyenoord (hoofd opleidingen), was sinds april 2001 hoofdtrainer van AZ, als opvolger van Gerard van der Lem. De ploeg verloor zaterdag op eigen veld met 2-1 van FC Twente en bezet momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst. Van Stee is dit seizoen de tweede trainer-coach die voortijdig wordt ontslagen. Vorige week besloot het bestuur van FC Groningen zich te ontdoen van Dwight Lodeweges.