Kabinet Arafat krijgt vertrouwen

Het Palestijnse parlement heeft gisteren met 56 tegen 18 stemmen zijn vertrouwen uitgesproken in het nieuwe kabinet dat Yasser Arafat heeft samengesteld. Wel was er scherpe kritiek op het feit dat ook dit nieuwe kabinet vol oude gezichten zit en weinig hervormers telt. Minister van Binnenlandse Zaken Abdel-Razzak al-Yahya, een favoriet van Washington wegens zijn kennelijke hervormingsdrift, is bij voorbeeld vervangen door Hani al-Hassan, een oude metgezel van Arafat. De kritiek uit zijn parlement werd door Arafat verwelkomd als blijk van ,,de Palestijnse democratie die iedereen toestaat zich uit te spreken''. Hij had echter gewaarschuwd dat een `nee' tegen het kabinet zou leiden tot ineenstorting van het Palestijnse bestuur en daarmee tot het einde van de hoop op een eigen staat.