Hypocrisie

Abdelkader Benali citeert in deze krant van 26 oktober rapper Raymtzer: `dus ik kwam om jullie dames en heren te leren/ niet iedereen over één kam te scheren.' Marokkanen beweren de laatste tijd regelmatig dat zij over één kam geschoren worden door Nederlanders. Maar daarmee scheren zij de Nederlanders over één kam en maken zij van Nederland een spiegeltent.

Drie Marokkaanse meisjes wensten in een briefje de familie van de omgekomen student veel sterkte. Zij voegden eraan toe: `Oordeel a.u.b. niet de hele Marokkaanse gemeenschap'. De angst voor veroordeling lijkt ingegeven door de eigen geneigdheid met de koran in de hand Nederlanders te veroordelen. Fatima Elatik, wethouder in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg, zei in de Volkskrant van 19 oktober: `Sinds 11 september is de façade weg, de hypocrisie van de Nederlandse bevolking is blootgelegd.' Wie scheert wie?

    • Albert van der Vliet Amsterdam