Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Portret van de Antwerpse schepen Mimount Bousakla die in columns de bekrompenheid van de Vlaming en het conservatisme van de islam op de hak neemt. Verder aandacht voor het hoger beroep in Arnhem van de twee ex-directeuren van SE Fireworks, Pater en Bakker. Ned.2, 17.30-18.43u.

Barend & Van Dorp. Onder anderen een gesprek met Dick Offringa, eigenaar van de Spy-shop in Amsterdam over afluisterapparatuur, verborgen camera's en andere 007-achtige apparatuur. RTL4, 22.30-23.30u.

Factor. Zoektocht naar de beste campagne voor tv-spotjes over normen en waarden, zoals bepleit door demissionair minister Heinsbroek. De campagne zou het fatsoen in Nederland weer terug moeten brengen. Ned.1, 23.27-23.50u.

DOCUMENTAIRE

Werken aan werk: De stoel van staal. Zie tv-vooraf. Ned.3, 19.00-19.30u.

Andere tijden. Over DS'70, een protestpartij die werd opgericht omdat de PvdA te veel onder invloed stond van Nieuw Links, en de parallellen met de rol van de LPF nu. De partij kwam in de Tweede Kamer en in het nieuwe kabinet. Ned.3, 20.25-21.03u.

37°. Ongeveer 200.000 keer per jaar verliezen mensen in Duitsland huis en haard tijdens een brand, veroorzaakt door verontreinigde isolering, onvakkundige reparaties, goedkope stopcontacten en wasemkappen. Afl.: Nach dem Feuer brennt die Seele. ZDF, 22.15-22.45u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van het Italiaanse Juventus tegen Feyenoord in de Champions League. Na deze wedstrijd samenvattingen van Newcastle United tegen Dinamo Kiev en Deportivo La Coruña tegen Bayern München. Ned.2, 20.25-0.25u.

KUNST

R.A.M: fotografie. Gesprek met het Duitse fotografenpaar Bernd en Hilla Becher en een korte documentaire waarin verzamelaars vertellen over steeds dezelfde foto van Rineke Dijkstra. Verder een reportage over het werk van fotografen Ad van Denderen en Juul Hondius en de tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag met tien hedendaagse Nederlandse fotografen. Ned.3, 23.15-0.38u.

FILM'

Messenger of Death (J. Lee Thompson, 1988, VS). Mechanische actiethriller voor Charles Bronson. Als journalist onderzoekt hij de moord op een kinderrijk mormonengezin. RTL5, 20.30-22.15u., met reclame.

I Love Trouble (Charles Shyer, 1994, VS). Mengsel van romantische komedie en thriller. Jonge verslaggeefster Julia Roberts en gearriveerde columnist Nick Nolte zitten elkaar dwars bij research naar genetisch gemanipuleerde melk, maar zijn uiteraard voor elkaar bestemd. SBS6, 20.30-22.45u., onderbroken door reclame.

Carry on Girls (Gerald Thomas, 1973, Engeland). Een van de 29, veelal belegen `Carry On'-kluchten die regisseur Thomas tussen 1958 en 1978 vervaardigde met een handvol vaste acteurs. Deze aflevering gaat over een schoonheidswedstrijd. BBC1, 0.05-1.35u.

. Roman Holiday (William Wyler, 1953, VS). Hartverwarmende romantische komedie bezorgde Audrey Hepburn een Oscar voor haar rol van prinses die incognito Rome bezoekt en er valt voor verslaggever Gregory Peck. Morgen, SBS6, 13.15-15.00u., onderbroken door reclame.

Tall in the Saddle (Edwin L. Marin, 1945, VS). Western met John Wayne als vrouwenhatende cowboy die voorman wordt op ranch van Ella Raines en Audrey Long. Morgen, BBC2, 14.15-15.40u., zwart-wit.

RADIO

Kunststof. Gesprek met tekenaar Dick Matena wiens strip De Avonden van Gerard Reve sinds vanmiddag in Het Parool wordt gepubliceerd. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een parodie op Radio 1 onder de titel Nieuws na de dag. Na elven een gesprek met de filosoof en socioloog Gabriel van den Brink over zijn boek Geweld als uitdaging. Tot slot Afrikaanse popmuziek. 747AM, 22.02-24.00u.

MadiwodoVPRO. Auteur van de Stilteatlas van Nederland Thom Breukel, Karin Derks van de Spirituele Academie Brahmakumaris en stiltefilosoof Wim Noordhoek praten over de vraag of we nog wel weten wat stilte is en hoe stilte eigenlijk klinkt. Met veel stiltes. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.