Rechtszaak tegen actrice Winona Ryder begonnen

De rechtszaak tegen actrice Winona Ryder is maandag begonnen. Ryder wordt beschuldigd van het stelen van designerkleding, hoeden, handtassen en andere artikelen ter waarde van meer dan 5.500 euro uit de winkel Saks Fifth Avenue in Beverly Hills.

Volgens haar advocaat is ze het slachtoffer van overijverig bewakingspersoneel dat niet kon omgaan met haar status als ster. Volgens de officier van justitie gaat het echter om een duidelijk geval van winkeldiefstal. De officier zei dat Ryder speciaal een schaar had meegenomen om de prijskaartjes van de artikelen te knippen. Volgens de winkelbewaking was ze erg voorkomend en verontschuldigend nadat ze was aangehouden met twintig artikelen in haar tassen en verstopt onder haar kleding. Ze zei tegen hen dat ze in opdracht van haar regisseur onderzoek deed voor een nieuwe rol. Om welke regisseur en film het gaat is niet bekend. Haar advocaat zei gisteren dat ze in de winkel vooraf had aangekondigd dat ze later zou afrekenen. Winona Ryder, die vandaag 31 wordt, verscheen op de zitting in een zwarte jurk met een geborduurd kraagje en maakte een serieuze indruk. De rechtszaak zal naar verwachting vier tot vijf dagen duren. De officier kan een maximum gevangenisstraf van 3 jaar eisen.