Paralympiërs bij keuze van Winterspelen

Breedtesportcoördinator bij de handboogbond, Rita van Driel, is opgenomen in de commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) die de steden gaat beoordelen die zich kandidaat hebben gesteld voor de organisatie van de Winterspelen van 2010. Eerder al trad kroonprins Willem-Alexander tot de evaluatiecommissie toe.

De IOC-commissie telt 15 leden en staat onder leiding van de Noor Gert Heiberg. Van Driel wordt in de commissie verantwoordelijk voor het paralympische gedeelte. Het is de eerste keer dat het IOC een plaats in de evaluatiecommissie reserveert voor een paralympiër. ,,Het IOC wil het IPC (para-lympisch comité) nadrukkelijker betrekken in de olympische gedachte'', aldus Van Driel.

Van Driel (41) uit Ridderkerk was tien jaar de begeleider van Marjorie van de Bunt die op de para-olympische spelen in Salt Lake City een keer goud (biatlon) en drie keer zilver (skilopen) behaalde.

Van Driel werkte acht jaar bij de Nederlandse skivereniging. Sinds een jaar is ze breedtesportcoördinator bij de handboogbond.

Op het programma van de commissie staan inspectietochten naar Pyongyang (Zuid-Korea), Vancouver (Canada) en Salzburg (Oostenrijk). Het IOC beslist in juli volgend jaar tijdens het congres in Praag.