Juventus zorgenvrij tegen Feyenoord

De Italiaanse landskampioen Juventus gaat vanavond in de wedstrijd tegen Feyenoord volledig uit van de eigen kracht. Aan de vooravond van het duel in de eerste ronde van de Champions League moest coach Marcello Lippi nog aan de Nederlandse pers vragen wat er precies met Feyenoorder Pierre van Hooijdonk aan de hand is. Dat de spits, die in de heenwedstrijd met een vrije trap de gelijkmaker (1-1) binnenschoot, voorlopig door een kuitblessure ontbreekt bij Feyenoord stelde de succestrainer gerust. Meer hoefde Lippi niet te weten over de Rotterdammers.

De Italiaan heeft op zijn beurt te maken met de geblesseerde David Trezeguet. Maar met spitsen als Alessandro Del Piero, Marcelo Salas, Marco Di Vaio en Marcelo Zalayeta heeft Lippi aanzienlijk meer alternatieven dan Bert van Marwijk. Bij winst is Juventus zeker van een plaats in de tweede ronde.

Wie Van Marwijk als vervanger van Van Hooijdonk in het veld zal sturen, is slechts een zorg voor de Nederlandse trainer zelf. Doordat verder de geschorste Bonaventure Kalou en de geblesseerde aanvallers Leonardo I, Leonardo II en Smolarek ontbreken, moet de oefenmeester voor de spitspositie een keuze maken tussen Mariano Bombarda en Anthony Lurling. Bombarda was drie maanden geleden al gestopt met voetballen en Lurling kreeg aanvankelijk nog knikkende knieën bij het betreden van De Kuip.

Het duel in Delle Alpi wordt gefloten door de Fransman Veissière.