Een eigen huisje in een parkje

De kampeerbeurs heeft ook een parkje met stacaravans, aangekleed met hekjes en coniferen. Wie een stacaravan koopt, krijgt het `huis' gratis afgeleverd op elke bestemming binnen Europa.

De stacaravan waarin Paul en Nellie Rijk zitten biedt een overdaad aan bruin hout, bloemmotieven en een rustieke nephaard. ,,Die verkoper had ons ingeschat op dit smaakniveau. Helemaal verkeerd dus'', zegt het echtpaar. ,,Wij houden van licht.''

Het echtpaar is ook nog op zoek naar een standplaats. In Spanje of Zuid-Frankrijk, want, zegt mevrouw Rijk: ,,We zijn het klimaat hier beu''.

Ze hebben nog wel even tijd om iets zoeken, want meneer Rijk (59) stopt pas volgend jaar als chefkok en dan komt er tijd om langere perioden weg te gaan. Naar de stacaravan dus, die ergens tussen de 25 en 60.000 euro mag kosten. Een huis in Spanje kost al gauw drie ton. ,,Je wilt toch ruimte en een huishoudelijke sfeer, zegt Paul Rijk. ,,Geen caravan, veel te klein!'', aldus zijn vrouw. En een nieuw exemplaar, want gebruikt spul ziet er niet uit.

Ook toen ze nog met de kinderen gingen kamperen, was de tent altijd nieuw. ,,We kochten voor elke vakantie een tent en die verkochten we dan in Spanje. Dat lukte altijd. Dat was wel dertig jaar geleden, hoor.''

,,Dat Nederlandse tentdoek was van veel betere kwaliteit, dat kenden ze in Spanje niet.'' Dan hing er dus in de laatste week een bordje aan de luifel. ,,We hadden met z'n viertjes een achtpersoonstent. Die ging dus niet mee terug. We verkochten `m nog met winst ook.''

    • Bart Garvelink