PSV-Cottbus leuker dan NEC-PSV?

Na afloop van de met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd bij Werder Bremen lanceerde manager Michael Meier van Borussia Dortmund een opvallend plan. Meier liet zich ontvallen dat hij wel wat ziet in de toetreding van Ajax, PSV en Feyenoord tot de Bundesliga. Volgens Meier zouden de drie Nederlandse topclubs in sportief en financieel opzicht een aanwinst zijn voor de Duitse competitie.

Waarom pleit u voor de komst van de drie Nederlandse topclubs naar de Duitse competitie?

Meier: ,,In het kader van de ontwikkeling van toekomstige Europese competities geef ik graag mijn mening. De ideeën die ik aandraag zijn eigenlijk proefballonnetjes, meer niet. Nu de UEFA minder Champions-Leagueduels op de agenda wil zetten, is er misschien ruimte voor andere initiatieven. De Schotse clubs Glasgow Rangers en Celtic hebben ooit overwogen om toe te treden tot de Engelse Premier League. Waarom zouden PSV, Ajax en Feyenoord dan niet in de Bundesliga kunnen spelen?''

Denkt u dat Nederlandse supporters zitten te wachten op PSV-Cottbus of Feyenoord-Bielefeld?

,,Ik begrijp dat mijn plannen op weerstand stuiten in Nederland. Duels tussen Nederlandse en Duitse clubs zijn altijd beladen wedstrijden. Desalniettemin kan het voor de Nederlandse topploegen interessant zijn om tegen Bayern München, Borussia Dortmund of Bayer Leverkusen te spelen. De Duitse stadions zitten bomvol en ademen een prima voetbalsfeer. Iedereen heeft toch genoten van de UEFA-Cupfinale tussen Feyenoord en Borussia Dortmund?''

Kunnen de Nederlandse topclubs het niveau van de Bundesliga aan?

,,Dat moet geen probleem zijn. Ajax, PSV en Feyenoord vormen de traditionele top-drie van Nederland. Ook in Duitsland zullen het topclubs zijn. Spelers als Van der Vaart, Ibrahimovic, Litmanen, Kezman en Van Hooijdonk zouden uitblinken in de Bundesliga. Resultaten uit het verleden onderstrepen mijn mening: Ajax en PSV wonnen al eens van Bayern München in de Champions League, terwijl Feyenoord ooit Werder Bremen uitschakelde in de Europa Cup. PSV hield ons vorige week in de Champions League in Dortmund op 1-1.''