Opvang moet dicht van minister

De stichting Valentijn moet op 31 december de opvangcentra voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in Nunspeet, Elspeet en Lochem sluiten. Dat bevestigde directeur J. de Jonge van de stichting Valentijn maandag. Voogdijinstelling Nidos krijgt de rechtstreekse verantwoordelijkheid voor de minderjarige asielzoekers, zo heeft demissionair minister Nawijn (Veemdelingenbeleid) besloten. Hiermee is de rol van de opvangcentra van Valentijn uitgespeeld. De ruim 200 personeelsleden worden ontslagen. Voor Valentijn komt de sluiting als een donderslag bij heldere hemel. Valentijn vangt de jonge asielzoekers op in de eerste drie tot zes maanden van hun verblijf. Daarna worden ze door het hele land geplaatst. Vanaf 1 januari worden zij onder verantwoordelijkheid van Nidos in de kleinschalige opvang geplaatst.