Opnieuw schade aan Achmeatoren in Leeuwarden

De omgeving van de ruim 114 meter hoge Achmeatoren in Leeuwarden is gistermiddag afgezet door de brandweer, omdat een deel van een dakplaat van de toren wegwaaide. Een losgeslagen glazenwassersgondel, die tegen een muur van het dak beukte, was de oorzaak. De brandweer wist te verhinderen dat de gespleten dakplaat in zijn geheel naar beneden woei. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de toren. In februari dit jaar viel tijdens een storm een honderd kilo zware granieten gevelplaat zeventig meter naar beneden. In december vorig jaar gebeurde dat met een hoekplaat van de `kleine' toren die naast de grote staat. Die miste op een haar na twee geparkeerde auto's. De afgelopen maanden werden 200 gevelplaten met extra borgpinnen vastgezet.