Dochter eist groter aandeel erfenis dichter Hughes

De dochter van de dichters Sylvia Plath en Ted Hughes zegt dat haar stiefmoeder geld achterhoudt dat haar vader voor haar heeft bestemd.

Frieda Hughes schreef dat zondag in The Sunday Telegraph. Ted Hughes overleed in 1998 en liet in zijn testament zijn bezit van meer dan twee miljoen euro na aan zijn weduwe Carol Hughes. Volgens Frieda Hughes schreef haar vader ook een brief waarin hij Carol Hughes opdraagt de jaarlijkse opbrengst van zijn boeken – zo'n 300.000 euro – te delen met zijn twee kinderen en zijn zuster Olwyn. ,,Als ik in een boekwinkel mijn vaders prachtige boeken zie liggen voel ik me daarvan nu afgesloten'', schrijft Frieda Hughes (42) in The Sunday Telegraph. De dochter, die zelf ook dichter is, zegt dat haar stiefmoeder zes maanden na het overlijden van Hughes één keer een cheque heeft gestuurd met een deel van de inkomsten, maar daarbij ook aangaf dat ze zich daartoe niet wettelijk gebonden voelde door de brief. Volgens Frieda Hughes is er geen kans dat de zaak buiten de rechter om nog geregeld kan worden. Carol Hughes was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens haar advocaat heeft de bewuste brief geen legale status.