Arsenal verliest weer

Arsenal is in de Engelse voetbalcompetitie volledig van slag. De ploeg, tot voor kort nog `onoverwinnelijk' geacht, leed zaterdag de derde nederlaag in acht dagen. Arsenal verloor in Londen met 2-1 van Blackburn Rovers.

De huidige nummer één in de competitie, Liverpool, liep verder uit op zijn directe achtervolgers door te winnen van Tottenham Hotspur (2-1). Manchester United, zonder de geblesseerde Van Nistelrooy, kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Aston Villa. Newcastle United, in de Champions League ingedeeld bij Feyenoord, won met 2-1 van Charlton Athletic.

Auxerre en Olympique Lyon, deze week tegenstanders van PSV en Ajax in de Champions League, haalden beide in de Franse competitie drie punten. Koploper Auxerre won met 1-0 van hekkensluiter Rennes, nummer vier Lyon zegevierde met dezelfde cijfers bij Ajaccio. Auxerre behoudt een voorsprong van een punt op Paris SG, dat met 3-0 Marseille versloeg.

De hervatting zaterdag van de Griekse competitie werd overschaduwd door supportersrellen. Het duel tussen PAOK Saloniki en Olympiakos (1-1) werd in de tweede helft 25 minuten stilgelegd nadat de assistent-scheidsrechter was geraakt door een voorwerp dat uit het publiek werd gegooid. Politie en stewards moesten tijdens het duel fans van het veld verwijderen. De clubs legden de competitie in september plat omdat de regering na het faillissement van een betaalzender weigerde bij te springen.