Tennisser Sluiter onderuit tegen Thai na zege op Hewitt

Raemon Sluiter heeft zijn verrassende overwinning op de Australiër Lleyton Hewitt in het tennistoernooi van Stockholm geen passend vervolg kunnen geven. De Rotterdamse tennisser ging in de kwartfinales met 6-4 3-6 4-6 onderuit tegen de Thai Paradorn Srichaphan.

,,Ik heb mijn kansen laten liggen'', baalde Sluiter. ,,Ik ga hier met gemengde gevoelens weg. Het was een mooie week, maar ik heb het gevoel dat er in deze vorm meer had ingezeten. Dit is zonde.''

Na zijn mooie zege op de nummer één van de wereld ging Sluiter ook tegen zijn Thaise opponent voortvarend van start. Hij won de eerste set overtuigend met 6-4 en kreeg op de eerste servicegame van Srichaphan in het tweede bedrijf drie breekpunten. Sluiter wist ze echter niet te verzilveren.

,,In de eerste set ben ik niet in de problemen geweest, maar toen hij die eerste game van de tweede set wist te behouden, kreeg hij steeds meer vertrouwen. Ik heb daarna eigenlijk alleen maar achter de feiten aangelopen.''

Sluiter moest de tweede set inleveren en stond in het derde bedrijf voortdurend onder druk. De Rotterdammer verloor twee maal zijn servicegame. Hij brak nog wel terug, maar op 4-4 werd een derde verlies van zijn opslag Sluiter fataal. Eerder dit jaar bij Roland Garros verloor hij ook al van de Thai. ,,Het is een goede speler. Hij heeft niet voor niets zo'n opmars op de ranglijst gemaakt.''

Sluiter speelde in Stockholm zijn laatste ATP-toernooi van dit jaar. Hij doet de komende weken nog mee aan de Challengers in Aken en Bratislava, maar houdt het daarna voor gezien. Sluiter, die dit jaar vier titels in het Challenger Circuit haalde, kijkt ondanks de nederlaag met een goed gevoel terug op het sportjaar 2002. ,,Ik begon het jaar buiten de top 100 en sta nu bij de eerste 75. Ik heb een goede stap gemaakt. De top 50 is het doel voor volgend jaar.''

In Linz leed de Amerikaanse Jennifer Capriati een onluisterende nederlaag tegen haar landgenote Alexandra Stevenson. De als eerste geplaatste speelster ging in vijftig minuten met 6-1 6-2 onderuit. ,,Het indoorseizoen gaat niet zoals ik me had voorgesteld'', zei Capriati, die vooral worstelde met haar service. ,,Ik zit in een moeilijke situatie. Alexandra speelde goed. Ze gaf me geen ruimte in mijn spel te komen.'' Stevenson moet het in de halve finales opnemen tegen de Slowaakse Daniela Hantuchova.