Ontslagen bij KPN

Ik ben 54 jaar, net bij KPN ontslagen en afgescheept met een Sociaal Plan. Ik heb vier vragen. Val ik op mijn 60ste terug op de bijstand, na vier jaar WW en twee jaar aanvulling door KPN? Ik bezit een eigen huis, moet ik dat dan gaan `opeten'? Uit een kleine erfenis ontvang ik volgende week 140.000 euro, zal ik deze beleggen in een wereldwijd beleggingsfonds? Of in een koopsompolis met een uitkering tussen mijn 60ste en 65ste?

(J. van P.)

Ik kan mij uw somberheid goed voorstellen, maar u overdrijft. U zult voor uw 60ste toch wel een baan vinden? Of u eventueel recht op bijstand heeft, weet ik niet. Niemand kan dat voorspellen. In principe bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen onderhoud. Gezien uw middelen ziet het er naar uit dat u dat best kunt. Zo klein is die erfenis niet. U moet een financieel plan (laten) maken. Daar volgt dan uit of en hoe u moet beleggen. Zo'n koopsompolis lijkt me weggegooid geld.

Adriaan Hiele (hiele@nrc.nl) beantwoordt ook vragen op de website: www.nrc.nl/hiele

    • Adriaan Hiele