NAC blijft ongeslagen in eredivisie

NAC 0, Vitesse 0. Ruststand 0-0. Schds: Luinge. Tsch: 14.858. Gele kaart: Stefanovic (Vitesse).

NAC en Vitesse kwamen gisteravond in Breda niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Sportief zat het dan even tegen, op financieel terrein gloorde er hoop voor de Brabantse club. Donderdag gaf de gemeente Breda de eerste signalen af dat het doorgaan van een lening van 1 miljoen euro tot de mogelijkheden behoort en volgende week beslist de raad. De bestuurlijke problemen raakten de spelers in het hart en in de portemonnee, maar juist zij gaven het enig juiste weerwoord, NAC is ook na negen wedstrijden nog ongeslagen.

NAC verzuimde te lang een tandje hoger te schakelen. Vorig seizoen eindigde het duel in 3-3, nu kregen de toeschouwers een zwakke parodie op voetbal te zien. De thuisclub deelde in de eerste helft een paar plaagstootjes uit. Met een mislukte kopbal van Stewart en een dreigende actie van spits Boussaboun, waarvoor Jevric ver van zijn lijn moest, was de daadkracht echter te gering.

De doelman van Vitesse werd na de rust op de proef gesteld bij een vrije trap van Feher, maar redde stijlvol. Bij een tweede poging mikte de Hongaar te hoog. De beste kans was kort voor tijd voor invaller Van den Eede, maar Jevric kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal die voorlangs hobbelde.

Voor Vitesse waren drie wedstrijden binnen zeven dagen te veel gevraagd. Neerlands enig overgebleven UEFA-Cupdeelnemer begon de loodzware serie tegen louter subtoppers met een gelijkspel tegen Feyenoord, maar verloor vervolgens van Roda JC en was tevreden met het punt in Breda. De redding van Babos op een inzet van Amoah voorkwam een zege van de bezoekers die ook onverdiend zou zijn geweest.

Vitesse heeft een waslijst aan blessures en is blij met de ruime voorbereidingstijd op het eerste treffen met Werder Bremen. Spelmaker Janssen, na zijn beenbreuk nog verre van fit, maakte na zoveel overwerk een vermoeide indruk waardoor de aanvallers Amoah en Mustapha geen bruikbare ballen ontvingen.

Binnen de Arnhemse selectie is onrust. Trainer Mike Snoei heeft de ongehoorzame Fransman Martel uit de selectie gezet en de jonge reserves Van Beukering en Dingsdag willen of meer speelminuten of weg. Een ander talent, Bochem, maakte zijn debuut in de basis. Hij kreeg vroeg in de tweede helft een goede kans, maar raakte de benen van Babos.

Björn van der Doelen, Tom van der Leegte en Jack de Gier zijn om disciplinaire redenen uit de selectie van FC Twente gezet voor de uitwedstrijd tegen AZ van vanavond. Trainer René Vandereycken is ontevreden over de instelling en het gedrag van het doorgewinterde trio. Waarschijnlijk gaat het om een tijdelijke maatregel.

FC Groningen moet het voorlopig stellen zonder aanvoerder Paul Matthijs. De middenvelder is op de training geblesseerd geraakt aan de rechterknie. Hij heeft de binnenband verrekt en loopt op krukken.

Jordi Hoogstrate liep drie weken geleden dezelfde blessure op en mag nu alleen nog maar fietsen om in conditie te blijven. FC Groningen speelt morgen onder leiding van interim-trainer Hans Schrijver tegen RBC.