Document Nederland: Morad Bouchakour fotografeert feestcultuur in Nederland

In Partyland Nederland is het alle dagen feest. Altijd doet zich wel een aanleiding voor om een mooie jurk aan te trekken, een fles te ontkurken en een zaaltje af te huren.

Of een schouwburg. Of een fabriekshal. Of een stadion.

Een jaar lang stortte fotograaf Morad Bouchakour zich in het feestgedruis. Hij bezocht verjaardagspartijtjes, het Limburgse carnaval, een Hindoestaans doopfeest, de festiviteiten ter gelegenheid van het koninklijke huwelijk, maar ook een seks-baccha- naal waar de dresscode lak, leer, rubber of niets voor- schreef. `Nederland viert feest!' is een portret van de polder in vele verrassende gedaantes.

Thema is deze week gewijd aan `Document Nederland', de jaarlijkse fotografie- opdracht van NRC Handels- blad en het Rijksmuseum, waar de foto's vanaf vandaag te zien zijn. Tien pagina's vol glitter, glamour & guirlandes.