Renners op de vuist tijdens Zesdaagse

De baanwielrenners Martin Benjamin en Theo Bos zijn gisteravond tijdens de Zesdaagse van Amsterdam met elkaar op de vuist gegaan. Dat gebeurde op het middenterrein van het Velodrome na afloop van het onderdeel keirin. De jury heeft de vechtersbazen onmiddellijk gediskwalificeerd.

Benjamin en Bos reden elkaar al in de wielen tijdens de sprint. De breedgeschouderde Benjamin reed Bos de balustrade in. De voormalige juniorenwereldkampioen sprint en broer van schaatser Jan Bos was daarover zo boos dat hij na de race verhaal ging halen bij zijn concurrent. Klappen vielen over en weer, Benjamin beet Bos zelfs in zijn hand. Andere renners probeerden de twee uit elkaar te halen. Fietsen en dranghekken vielen om tijdens de schermutseling. Het tweetal had al eerder akkefietjes met elkaar gehad.

De jury was onverbiddelijk en zette beide renners meteen uit de wedstrijd. De organisatie liet de baanrenners uit de hal verwijderen. Ze mogen de komende twee dagen niet meer meedoen aan de Sprint Cup, een bijnummer van de zesdaagse. De baanrenners Benjamin en Bos kunnen waarschijnlijk een schorsing van enkele maanden tegemoet zien.