Gladgeschoren: geen premier

Binnen de coalitie van fundamentalistische partijen die bij de recente verkiezingen in Pakistan grote winst boekte, is ruzie onstaan over de benoeming van de premier in de noordwestelijke grensprovincie.

Inzet is 's mans baard, of liever gezegd het ontbreken daarvan bij de kandidaat die is voorgedragen door de Jamaat Ulema-e-Islami (JUI). Coalitiegenoot Jamaat-i-Islami (JI) heeft de kandidatuur van parlementariër Akram Durrani verworpen omdat hij met zijn gladgeschoren gezicht niet voldoet aan het statuur dat het karakter van de shari'ia weerspiegelt. De JUI verwerpt die kritiek. ,,Durrani is een rechtschapen moslim en is al begonnen zijn baard te laten staan'', aldus een woordvoerder van de JUI. Bij de verkiezingen haalde de gezamenlijke lijst van fundamentalistische partijen ruimschoots de absolute meerderheid in de North West Frontier Province (NWFP).