Chatten met Scouting

Op 18 oktober 2002 om 19.00 uur was het weer zover. Na een jaar wachten, begonnen de eerste scouts binnen te lopen voor het Jamboree On The Air/On The Internet-kamp 2002 (afkorting: Jota/Joti-kamp), bij ons in Gorinchem.

Zo'n 200 scouts uit heel Nederland deden mee. Na de opening probeerde iedereen zo snel mogelijk een pc te bezetten en te gaan chatten, maar door een technische fout duurde het ongeveer tot zaterdag 12:00 uur voordat we eindelijk konden internetten.

Nadat iedereen terug was op het Valken Nest (ons clubgebouw), werd omgeroepen dat het eten op de tafels stond. We moesten bord en bestek halen, aan de tafels zitten en wachten tot je je eten mocht komen halen.

's Avonds was er een vossenjacht, wat inhoudt dat er ergens een zendertje is verstopt dat je dan moet gaan zoeken. Daarna weer chatten tot 3:30 uur in de nacht en een beetje slapen om zo bij het ontbijt van de laatste dag van dit toch best wel gave kamp aan te komen.

Zo rond half twee ging iedereen z'n tent op ruimen en z'n spullen inpakken. Al met al was het een super-cool weekend.

Tegen alle niet-Scoutingleden zou ik willen zeggen dat alleen JOTA/JOTI het al waard is om op scouting te gaan.

Eigen verslag van Duncan v. Roermund,

nickname: DJ; Patrouille: Blauwe Toren, Groep: A.P.V.