Turnster in hoger beroep tegen beslissing van jury

Turnster Verona van de Leur schakelt het Court of Arbitration for Sport (CAS) in Lausanne in tegen een beslissing van de jury bij de laatste Europese kampioenschappen die in het Griekse Patras werden gehouden. Het Hof van Beroep in sportzaken moet oordelen of Van de Leur in april ten onrechte is gestraft met 0,1 punt aftrek door een Fins jurylid dat meende dat zij bij haar vloeroefening buiten de mat was gestapt. Van de Leur, die brons won, beschikt over beelden van de NOS die aantonen dat daarvan geen sprake was. De straf kostte haar de Europese titel op vloer. Nadat dit weekeinde haar protest door de technische commissie van de Europese turnfederatie was afgewezen, heeft zij besloten het CAS in te schakelen. De landelijke turnbond steunt Van de Leur niet. Volgens de bond is het te laat om nog te protesteren. Bondscoach Frank Louter helpt haar wel.