Tekening Van Dijck terug naar Goudstikker

Een tekening van Maria Magdalena van de Vlaamse meester Anthonie van Dyck (1599-1641) is in handen gekomen van Marei von Saher, de enige nog levende erfgenaam van de Nederlandse verzamelaar Jacques Goudstikker. Dat heeft Von Saher, schoondochter van Goudstikker, in New York bekendgemaakt. De tekening behoorde tot de collectie van ongeveer 1400 werken die Goudstikker in 1940 in Nederland achterliet. De kunstverzamelaar overleed dat jaar op een boot waarmee hij voor de nazi's op de vlucht was. Von Saher ontdekte dat het werk in april dit jaar bij een veilinghuis in Keulen onder de hamer zou komen. Toen zij protesteerde, trok het huis de tekening terug. Von Saher is niet van plan het werk te houden. Zij wil de tekening dit najaar bij het veilinghuis onder de hamer brengen.