Struinen

De Millingerwaard zit vol bevers die na de eerste nachtvorst zijn begonnen met het aanleggen van een gigantische houtvoorraad voor de winter. Duizenden wilgen worden in korte tijd omgehakt en verstopt onder het wateroppervlak.s. Onder begeleiding van een veldbioloog kunnen struintochten worden gemaakt door het wilde hart van de Geldersche Poort. Tijdens de tocht volgen de bezoekers de geel verkleurende ooibossen op de oevers van de geulen in de Millingerwaard en wordt gezocht naar sporen van Bevers. Ook zijn er kramsvogels en koperwieken die in meidoorns op zoek zijn naar bessen en komen de eerste Kolganzen aan uit Siberië.

Bevers in de Gelderse Poort, za 26 okt van 15-18u. Deelname € 15, incl dagschotel. Res Wilderniscafé de Waard van Kekerdom, 0481 431385. Inl www.wilderniscafe.nl of www.arknature.nl

Gothic & Fantasybeurs

Bij Darling Market in Rijswijk is er twee dagen lang een Gothic & Fantasybeurs. Er zijn demonstraties van middeleeuwse zwaardvechters, er is muziek, toneel en een verhalenverteller. Er zijn standhouders uit diverse landen met kleding, sieraden, snuisterijen, heksenartikelen en producten uit de Tolkien boeken. Voor de kinderen is er een voorleesprinses en een Harry Potter club voor verklede kinderen. Op zaterdagavond is het Gothic Festival incl modeshow.

Gothic & Fantasybeurs. Op 26 en 27 okt in Darling Market, Volmerlaan 12, Rijswijk. Entree €5. Gothic Festival op 26 okt €22,50 (via www.ticketservice.nl) Inl www.triganda.com

Erasmusfestival

In Den Bosch staat het Erasmusfestival dat duurt van 25 okt t/m 17 nov in het teken van Fotografie en document. Dit jaar krijgen Bernd & Hilla Becher de Erasmusprijs 2002 uitgereikt. De fotografen zijn beroemd om hun krachtige en sobere foto's van industriële gebouwen. Het festival omvat diverse exposities in Den Bosch, dans- en theatervoorstellingen en een film.

Inl 073-6124505 of www.erasmusfestival.nl