`Verbouwing Boijmans duurder'

De verbouwing van het Boijmans van Beuningen Museum in Rotterdam dreigt volgens het Algemeen Dagblad 1 tot 4 miljoen euro duurder te worden dan gepland.

Dat zou wethouder S. Hulman (Cultuur) gezegd hebben in een besloten vergadering van de raadscommissie Cultuur en Sport. Hulman, de gemeente en het museum weigeren ieder commentaar. De verbouwing heeft tot nu toe nogal wat tegenslagen gehad. Vorig jaar lag de bouw een half jaar stil om de tentoonstelling van Jeroen Bosch door te laten gaan. De gemeente moest bijspringen met een extra 7,5 miljoen euro. De gemeente en het bouwbedrijf Hulshof eisen van elkaar dat ze de extra kosten betalen. Als de verbouwing in mei 2003 klaar is, heeft ze vier jaar langer geduurd dan gepland. De kosten zouden tweemaal zo hoog zijn als oorspronkelijk bedacht. Ook zouden er problemen zijn met de sponsoring. Morgen komt de Commissie Cultuur en Sport wederom bijeen in een besloten zitting. De verbouwing van Boijmans staat niet op de agenda, maar zal waarschijnlijk wel besproken worden.