Canadese regisseur beoogt Nederlandse c.v.

De onbekende Canadese regisseur Buz Alexander probeert zijn verfilming van Ray Bradbury's science-fictionverhaal Fire & Frost mede door een Nederlandse c.v. te laten financieren. In een persbericht wordt de productie van elf miljoen dollar aangekondigd als een Canadees-Brits-Nederlandse coproductie met medewerking van de legendarische Italiaanse cameraman Vittorio Storaro (Apocalypse Now), designer Syd Mead (Blade Runner) en de hoofdrolspelers Jürgen Prochnow, Brad Renfro, Fred Ward en Mischa Barton. Nederlandse partner is producent Roeland Kerbosch en voor de postproductie een nieuwe studio uit Schiedam, 2reel geheten. Het Nederlandse aandeel zou verder bestaan uit line producer Wim Lehnhausen en fiscaal arrangeur Wil Steyling. De enige credit van Alexander vormen de aanvullende dialogen voor de cultfilm BrainWaves (Ulli Lommel, 1982). Eerder werd hetzelfde Bradbury-project aangekondigd door producent Chuck Fries. De opnamen zouden begin 2003 moeten beginnen op IJsland en in Nederland.