`Bemiddeling KLM en technici'

De KLM moet een mediator benoemen die gaat bemiddelen in het slepende conflict tussen de luchtvaartmaatschappij en zijn grondwerktuigkundigen.

Dat zegt de raadsman van de Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici (NVLT), mr. P. de Vos. De Vos zegt zich ,,grote zorgen te maken over de escalatie'' van het geschil tussen de grondwerktuigkundigen en de KLM.

De Vos bereidt namens de NVLT een kort geding voor waarin wordt geëist dat de KLM de schorsing van NVLT-voorzitter R. van der Hout als KLM-werknemer ongedaan maakt. Ook eisen de luchtvaarttechnici dat de NVLT weer wordt erkend als officiële vakbond en daarmee kan deelnemen aan de lopende cao-onderhandelingen.

Verder zal de NVLT voor de rechter eisen dat de KLM een aantal uitspraken over Van der Hout in de media intrekt. De KLM noemde Van der Hout vorige week een ,,ongeleid projectiel'' en vergeleek de NVLT met ,,onkruid'' dat moet worden ,,weggeplukt''.

Inschakeling van een bemiddelaar is volgens advocaat De Vos de meest verstandige manier om de ruziënde partijen terug aan de onderhandelingstafel te brengen. ,,Als het kort geding moet worden doorgezet, zal één van de partijen in het ongelijk worden gesteld, maar eigenlijk zijn er dan twee verliezers'', zei De Vos vanmiddag.

    • Rob Schoof