Anaheim Angels neemt de leiding

De Anaheim Angels hebben vannacht de leiding genomen in de World Series, de finale van de Amerikaanse honkballeague MLB. In de derde wedstrijd in San Francisco versloegen de Angels de San Francisco Giants met 10-4 en namen hiermee een 2-1 voorsprong in de best-of-seven-serie.

Barry Bonds werd in het duel de eerste speler in de geschiedenis die in de eerste drie wedstrijden in de World Series een homerun wist te produceren. Maar dit record leverde voor Bonds niet het gewenste resultaat op. Hoewel de Giants door zijn actie nog wel terugkwamen tot 4-8, ging de winst naar de Angels.

De Giants werden in stijl verwelkomd voor hun eerste wedstrijd voor eigen publiek. Tony Bennett zong voor het duel zijn hit `I left my heart in San Francisco' en legende Willie Mays gooide onder een staande ovatie de eerste bal. De snelle voorsprong door Kenny Lofton in de eerste inning hield de feeststemming in het Pacific Bell Park er aanvankelijk goed in. Maar het publiek werd steeds stiller toen de Angels de controle overnamen.

Met vier punten in de derde en vierde inning kwamen de gasten op een comfortabele 8-1 voorsprong. Door de acties van Rich Aurilia en Bonds kreeg het publiek in San Francisco weer een beetje hoop. De Giants kwamen terug tot 4-8, maar met een punt in de zesde en achtste inning bepaalden de Angels de eindstand op 10-4.

De vierde wedstrijd is vannacht in San Francisco. Voor het duel zullen in het Pacific Bell Park de tien mooiste momenten uit de 118-jarige geschiedenis van de MLB worden getoond. De honkbalfans hebben uit dertig hoogtepunten hun keuze kunnen maken.