Val kabinet 1

De hinkende nieuwe politiek is door de oude politiek beentje gelicht. De oude politiek gaat ervan uit dat het volk er is voor de overheid, terwijl de nieuwe politiek ervan uitgaat dat de overheid er is voor het volk.

De regeringsverklaring lag op een tafel met twee poten, daadkracht en duidelijkheid. Er was nog steeds te weinig aandacht voor de doorstroming, de noodzaak om de capaciteit van de publieke systemen op peil te brengen. Er is te weinig beleid voor de oplossing van problemen als te weinig veiligheid, te weinig agenten, te weinig specialisten, te weinig ruimte op de wegen, te weinig leraren, te weinig cellen, te weinig huurhuizen en ga zo maar door.

Ik heb respect voor de breekijzers van de LPF, die in het pioniersstadium van de nieuwe politiek veranderingen initieerden. Als we hun het wachtgeld ontzeggen, dan krijgen we niemand meer die de politiek een andere wending geeft.

De tweede helft gaat beginnen. Laten we nu niet meer op de man of de vrouw spelen, maar leg het volk zakelijk en duidelijk uit wat zij of hij of wat haar of zijn partij kan bijdragen aan de oplossing van de problemen in Nederland.

    • Wim Boogaart