Politie belt met sluipschutter

De politie van Washington heeft gisteren een anonieme beller gevraagd terug te bellen. Ze vermoedt dat de beller de scherpschutter is die de afgelopen drie weken in en rondom de Amerikaanse hoofdstad negen mensen doodde en drie verwondde.

De sluipmoordenaar zou kort met de politie hebben gesproken, maar dat de lijn was volgens politiechef Charles Moose, die het onderzoek coördineert, slecht. ,,De persoon met wie u sprak, heeft niet alles kunnen verstaan. Het geluid was onduidelijk en we willen het goed begrijpen. Bel ons terug, zodat we het duidelijk kunnen verstaan'', aldus Moose.

Gistermiddag werden twee mannen gearresteerd bij een bezinestation. De twee, illegale immigranten uit Midden-Amerika, bleken echter niets met de moorden te maken te hebben.

Ook de vondst van een witte bestelbus heeft de politie niet verder geholpen. Bij een aantal van de aanslagen zagen ooggetuigen een wit of crèmekleurig busje wegrijden. Wel staat nu vast dat de 37-jarige man die dit weekeinde op het parkeerterrein van een restaurant werd neergeschoten, inderdaad is geraakt door de scherpschutter.