Grim `eenmalig' terug bij Ajax, Waterreus blijft langer bij PSV

Fred Grim heeft gisteren de keeperstraining bij Ajax hervat en zal vanavond voor het Champions League-duel met Rosenborg als tweede doelman op de bank plaatsnemen.

Grim was al gestopt en is sinds zijn afscheid als doelman keeperstrainer bij de Amsterdamse club. Trainer Ronald Koeman moest een beroep op hem doen omdat na de langdurige blessures van de doelmannen Joey Didulica en Bogdan Lobont ook Maarten Stekelenburg geblesseerd is geraakt. Hij liep zaterdag in het competitieduel met AZ een kwetsuur aan een bil op. Grim verdedigde het doel van Ajax voor het laatst in mei.

Henk Timmer staat vanavond onder de lat tegen de Noorse landskampioen. Koeman achtte het niet verstandig B-junior Kenneth Vermeer bij zijn eigen team weg te halen. Nadat Stekelenburg zaterdag geblesseerd was geraakt, benaderde Koeman oudgediende Grim. ,,Hij was er niet heel blij mee, maar het is eenmalig en uit nood dient hij de belangen van de club'', zei de trainer gisteren. Grim was al ingeschreven voor de Champions League. Aan het begin van het seizoen had Koeman hem ook al benaderd voor een rentree als gevolg van de keepersblessures, maar toen weigerde Grim. Vervolgens huurde Ajax van AZ Timmer voor een jaar. Hij was vorig seizoen tweede doelman bij Feyenoord, waar hij in de Champions League een keer Edwin Zoetebier verving. Timmer viel bij Ajax in het duel met AZ in voor Stekelenburg en verving hem eerder in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Internazionale.

Opgelucht constateerde Koeman dat drie andere geblesseerde spelers op tijd fit zijn, spits Ibrahimovic, verdediger Van Damme en aanvoerder Chivu.

Ronald Waterreus speelt na dit seizoen nog zeker twee jaar voor PSV. De doelman maakte aan de vooravond van het Champions League-duel met Dortmund zijn contractverlenging bekend. Coach Guus Hiddink zei bijzonder blij te zijn met het langere verblijf van de routinier in Eindhoven. De laatste jaren trok PSV enkele malen een doelman aan om de strijd met Waterreus aan te gaan. De keeper zelf wist echter van geen wijken. De 32-jarige Waterreus groeide bij PSV uit tot nummer twee (achter Van der Sar) van Nederland.

Hiddink was lovend over zijn eerste doelman. ,,Ronald heeft nog steeds de geest en ik denk dat hij nog wel even meekan. Andere trainers hebben misschien geprobeerd een nog betere keeper in huis te halen en dat is een goed streven. Ronald overwon de strijd en dat is knap. Hoe lang het duurt weet je nooit. In mijn vorige periode bij PSV zei ik ooit tegen Pim Doesburg dat hij moest stoppen en zijn antwoord was: `Hoe durf je.' Pim was toen geloof ik al 43.''

Waterreus stapte in 1994 over van Roda JC naar PSV.