Drie nieuwe aanklachten Srebrenica

Carla Del Ponte, hoofdaanklager van het Joegoslavië-tribunaal, heeft gisteren tijdens een bezoek aan Belgrado drie tot nu toe geheime aanklachten met betrekking tot de genocide van Srebrenica openbaar gemaakt. Het gaat om de aanklachten tegen de Bosnisch-Servische officieren Drago Nikolic (44), Vujadin Popovic (45) en Ljubisa Beara (63) wegens genocide en diverse misdaden tegen de menselijkheid zoals moord, uitroeiing en vervolging. De drie aangeklaagden zijn voortvluchtig, net als hoofdverdachten van de Srebrenica-moorden, generaal Ratko Mladic en de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic. De namen van de drie officieren werden vaak genoemd tijdens het proces tegen Radislav Krstic. De Bosnisch-Servische generaal werd vorig jaar door het VN-hof tot een gevangenisstraf van 46 jaar veroordeeld voor zijn aandeel in de genocide in Srebrenica.