Actie beurswaakhond tegen Martha Stewart

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Martha Stewart laten weten een aanbeveling te zullen doen tot civiele stappen tegen de gevallen lifestylekoningin. Stewart wordt verdacht van voorkennis bij de verkoop van aandelen in het bedrijf ImClone.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, die dit nieuws vandaag meldde, hebben onderzoekers van de SEC een zogeheten Wells Notice aan Stewart overhandigd. Daardoor krijgt zij de kans verantwoording af te leggen over haar daden alvorens de SEC als geheel een beslissing in deze zaak neemt.

Parallel hieraan onderzoekt het ministerie van Justitie of Stewart heeft gelogen over haar rol in de ImClone-affaire. Stewart verkocht op 27 december vorig jaar de bulk van haar 4.000 aandelen. Dat was een dag voordat slecht nieuws voor het bedrijf bekend werd.

Stewart ontkent voorkennis te hebben gehad en spreekt over een automatische verkooporder beneden een bepaalde beurskoers. De voormalige topman van ImClone, Sam Waksal, heeft vorige week schuld bekend bij verschillende aanklachten tegen hem wegens aandelenfraude.