Vermist meisje na etmaal gevonden

Een driejarig meisje uit Duitsland, dat zaterdag was verdwenen van een camping in het Limburgse Meerlo, is gistermiddag na een intensieve zoekactie teruggevonden in een nabijgelegen bos. Het meisje, Janine Vogel uit Duisburg, was onderkoeld maar leek verder in goede gezondheid. Ze is voor onderzoek opgenomen in een ziekenhuis in Venlo.

De peuter werd door een politiespeurhond opgespoord in een bos, vijfhonderd meter van de camping. Zij verklaarde zelf dat zij was gaan wandelen en het erg koud had gekregen. De politie Limburg-Noord onderzoekt de zaak nog, maar heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat het kind door iemand ontvoerd is geweest.

Janine Vogel verbleef met haar ouders en drie zusjes op camping Het Karrenwiel in Meerlo. Zij zou door haar ouders enige tijd zonder toezicht zijn achtergelaten op de camping, maar de politie kon dit niet bevestigen.

Zaterdagmiddag om twee uur werd zij vermist. De familie ging in eerste instantie zelf op zoek, maar toen dat niets opleverde en de avond viel, waarschuwde zij de politie. Deze begon om acht uur 's avonds een zoekactie met patrouilles politiespeurhonden en zette rond middernacht ook een peloton van de Mobiele Eenheid in en een politiehelikopter. De politie pakte de zoekactie groot aan, omdat in het gebied rond de camping veel moerassen en waterplassen zijn.

In de loop van de nacht werd assistentie gevraagd van drie Apache-helikopters van het leger, die de camping en het gebied eromheen met infraroodapparatuur afzochten. Campinggasten hielpen mee met zoeken. De ouders werden opgevangen door Bureau Slachtofferhulp en de plaatselijke pastoor.

De zoekactie werd gisteren voortgezet met zogenoemde search and rescue-honden, die speciaal getraind zijn in opsporen en redden van personen die vermist worden na rampen. Ook begon gisteren een tienkoppig recherchebijstandsteam met een onderzoek. Het meisje werd 24 uur na haar verdwijning teruggevonden. Een rechercheur van de afdeling jeugd- en zedenzaken zal zodra dat mogelijk is met haar praten, om te achterhalen wat zij heeft meegemaakt.