Veel blessures bij top

De drie Nederlandse topclubs, die deze week uitkomen in de Champions League, worden geconfronteerd met een lange lijst geblesseerde spelers. Feyenoord lijkt nu reeds te maken te hebben met de blessuregolf die zich in afgelopen jaren pas na de winterstop manifesteerde.

Bij PSV is de de Braziliaan Leandro voor langere tijd uitgeschakeld. Hij scheurde zaterdag in het duel met Roda JC een spier in de lies en speelt morgen in elk geval niet tegen Borussia Dortmund. Dit geldt waarschijnlijk ook voor Bouma, die het duel met Roda ook niet kon uitspelen. Op de blessurelijst van PSV stonden al Ooijer, Hofland, Bruggink en Van der Schaaf.

Bij Ajax duren de problemen met de keepers voort. Derde doelman Stekelenburg viel zaterdag tegen AZ uit met een teruggekeerde dijbeenblessure. De nummers een en twee, Lobont en Didulca, kampen met blessures aan schouder en en enkel. De tijdelijk van AZ gehuurde doelman Timmer is de enige fitte doelman. De blessures van Van Damme (kuit), Heitinga (knie), Maxwell (enkel), O'Brien (achillespees) en Van der Vaart (knie) verhinderen dat deze spelers deze week nog in actie komen.