Van der G. niet bij pro-formazitting

Volkert van der G., verdacht van de moord op Pim Fortuyn, zal ook de zitting in zijn proces op 4 november niet bijwonen. Wel zal Van der G. in de rechtszaal aanwezig zijn als zijn zaak later inhoudelijk wordt behandeld. Dat hebben zijn raadslieden de rechtbank per brief meegedeeld. Het proces tegen Van der G. gaat maandag 4 november verder met een zogeheten proforma-zitting. Daarin wordt de strafzaak nog niet inhoudelijk behandeld omdat het vooronderzoek niet gereed is. De pro-formazitting is nodig vanwege de wettelijke termijn waarbinnen een verdachte voor de rechter moet verschijnen. Van der G. woonde ook de eerste pro-formazitting in augustus niet bij. Algemeen wordt verwacht dat de inhoudelijke behandeling van de zaak begin volgend jaar zal plaatsvinden.