Underdog Anaheim Angels trekt stand gelijk

De honkballers van de Anaheim Angels hebben vannacht de stand in de World Series gelijkgetrokken. De ploeg won de tweede wedstrijd om de Amerikaanse honkbaltitel tegen de San Francisco Giants voor eigen publiek met 11-10. In het eerste duel, afgelopen zaterdag, wonnen de Giants met 4-3.

Tim Salmon was vannacht de uitblinker bij de Angels, de ploeg die als underdog aan de World Series is begonnen. In de achtste inNings leidde hij zijn ploeg met zijn tweede two-out home run van de avond naar een 11-9 voorsprong. Met een homerun van Barry Bonds deden de Giants nog wel iets terug, maar tot vreugde van de 44.584 toeschouwers in Edison Field leverde zijn klap maar één punt op.

Na de nederlaag in het eerste duel begonnen de Angels voortvarend aan de tweede partij. In de eerste innings pakte het team een 5-0 voorsprong, maar het wist deze marge niet vast te houden. De Giants kwamen sterk terug en bogen de achterstand in de vijfde innings om naar een 9-7 voorsprong. Bij een stand van 9-9 in de achtste innings konden de Angels de winst toch naar zich toetrekken.

In de eerste wedstrijd deed Barry Bonds met een homerun in de tweede innings zijn bijnaam van `homerunkoning' eer aan. Voorafgaand aan de Series was de 38-jarige Bonds al goed voor 46 homeruns.

In diezelfde innings sloeg Reggie Sanders even later de tweede homerun voor de Giants. Troy Glaus van Anaheim sloeg eveneens in de tweede innings een bal over de hekken. Voor het eerst in de 98-jarige geschiedenis van de World Series waren de eerste drie rake slagen van een wedstrijd meteen homeruns.

De derde ontmoeting uit de best-of-seven-serie is morgen in San Francisco.