Prachtige lob puber maakt einde aan zegereeks Arsenal

Een puber heeft zaterdag een einde gemaakt aan een reeks van dertig wedstrijden waarin Arsenal ongeslagen is gebleven. De 16-jarige Wayne Rooney was verantwoordelijk voor het doelpunt waarmee Everton in de slotfase de ploeg van coach Arsene Wenger versloeg: 2-1. Het was een prachtige lob van een van de grootste talenten uit de Premier League.

De laatste keer dat Arsenal een competitieduel verloor was op 18 december, toen de Londenaren op eigen veld van Newcastle United verloren. Een ander record bleef wel overeind; het was de 49ste wedstrijd op rij waarin Arsenal scoorde. Dennis Bergkamp speelde niet. Hij zat op de tribune met een achillespeesblessure.

Liverpool nam door de nederlaag van Arsenal de koppositie over. Een doelpunt van de Senegalese international Diao was voldoende voor de 1-0-zege in Leeds op United. Liverpool heeft 24 punten, Arsenal één minder.

Ruud van Nistelrooy ontbrak bij Manchester United, dat op bezoek ging bij Fulham. De aanvaller moest afgelopen week het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten wegens een hamstringblessure en bleek nog niet voldoende hersteld. Marlot bracht Fulham voor rust op voorsprong. In de tweede helft passeerde Solksjaer doelman Van der Sar en stond de eindstand (1-1) op het scorebord.

Newcastle United, dat in dezelfde groep uitkomt als Feyenoord in de Champions League, verloor met 5-2 bij Blackburn Rovers. De ploeg van Bobby Robson speelde vanaf de vierde minuut met tien man nadat Dabizas wegens hands uit het veld was gestuurd. Twee doelpunten van Alan Shearer mochten niet baten.

In Spanje verloor Real Madrid de uitwedstrijd tegen Racing Santander met 2-0. Het was de eerste nederlaag dit seizoen van de `Koninklijke'. De ploeg van sterren als Zidane en Ronaldo werd bij vlagen weggespeeld door Santander. Real staat na zes speelronden in de Primera Division op de vijfde plaats met elf punten, drie minder dan koploper Real Sociedad, dat afgelopen weekeinde met 2-2 gelijkspeelde bij Alavés.

Barcelona raakt steeds verder achterop. De formatie van trainer Louis van Gaal verloor de uitwedstrijd tegen Valladolid met 2-1 en staat nu met acht punten op de elfde plaats.

In de Bundesliga heeft Bayern München na negen speelrondes zijn voorsprong op de naaste concurrentie uitgebouwd tot vijf punten. De Beierse topclub won zaterdag dankzij een doelpunt van Zé Roberto met 1-0 van Hansa Rostock. Naaste achtervolgers Borussia Dortmund en Werder Bremen speelden afgelopen weekeinde gelijk.