Politie onderzocht inbraak bond niet

De vingerafdrukken waren zo met het blote oog waar te nemen. Toch stelde de politie Haaglanden volgens de Nederlandse Politie Bond geen onderzoek in toen half augustus een groot aantal computers bij een regiokantoor van de vakbond werd gestolen. De politie had er, zo zegt een teleurgestelde vakbondsvoorzitter Hans van Duijn, ,,geen tijd'' voor.

De computers, die door de dieven per vrachtwagen werden afgevoerd, waren enkele weken eerder geplaatst en hadden een waarde van 25.000 euro. Bij andere bedrijven in hetzelfde gebouw waren al eerder net geplaatste computers gestolen. Een medewerker van de vakbond, een vroegere politieambtenaar, had bij binnenkomst in het gebouw alle sporen van de inbraak veiliggesteld. Van Duijn: ,,We waren heel teleurgesteld dat er geen tecnisch onderzoek kwam. Net zoals iedereen denk ik, die aangifte wil doen en merkt dat er niets mee gebeurt.''

Volgens de vakbondsvoorzitter moet de politie juist prioriteit geven aan dit soort zaken, die veel impact hebben op de mensen die ermee te maken hebben. ,,De nadruk bij de politie ligt op de bestrijding van zware criminaliteit, maar van bijvoorbeeld drugssmokkel, dat als zodanig wordt bestempeld, hebben burgers relatief weinig last.''

De politie Haaglanden wilde vanmorgen niet ingaan op deze specifieke inbraak. Volgens een woordvoerder is het beleid dat als er bij een inbraak sporen worden aangetroffen, er altijd een nader onderzoek wordt ingesteld. ,,We zijn nog aan het uitzoeken hoe deze zaak verlopen is.''