Echte blazers

Naar aanleiding van de recensie van Henk van Gelder in deze krant van 14 oktober: het was mij bekend dat de macht van het `woord' in het leven van deze recensent groter is dan die van de `klank'. Toch heb ik mij verbaasd over zijn gehoor naar aanleiding van zijn opmerkingen over: ,,nagemaakte blazers uit keyboards'', bij de musical Sinatra-that's life.

Ik kan Henk van Gelder verzekeren dat alle blazers (life: diverse saxen) en op band (een complete big band met 4 trp., 4 trb., 5 saxen) `écht' waren.

Ik geef toe, in de hedendaagse muziekproducties valt `surrogaat' en `echt' steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden, maar in dit geval had Van Gelder zich wat beter kunnen documenteren zodat een enigermate denigrerende aanmerking voorkomen had kunnen worden.

    • Ruud Bos
    • Muzikaal Leider Sinatra-That'S Life