Palestijnen zweren wraak voor dood burgers in Gaza

Duizenden Palestijnen hebben gisteren de begrafenissen bijgewoond van zes Palestijnse burgers, onder wie twee kleine kinderen, die de dag tevoren waren gedood bij een Israëlische tankbeschieting in de Gazastrook. De Palestijnse organisaties Hamas, Islamitische Jihad, Democratisch Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en Yasser Arafats Al-Fatah hebben aangekondigd ,,de Israëlische bloedbaden'' te vergelden. Volgens Israël was het leger gedwongen zijn tankkanon te gebruiken om een van zijn eenheden te ontzetten die van Palestijnse zijde onder vuur werd genomen. Volgens de Israëlische pers heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell de bezoekende Israëlische premier Sharon om ,,opheldering'' gevraagd over het incident. Israëlische troepen hebben zich intussen teruggetrokken uit de Palestijnse stad Jenin, maar houden de stad omsingeld. Het leger bezet nog vijf Palestijnse steden.