Overleg CAO ambtenaren vast

Het overleg over een nieuwe CAO voor de 120.000 rijksambtenaren is afgelopen nacht afgebroken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een eindbod gedaan dat de vakbonden zo teleurstellend vonden dat ze hun leden willen raadplegen. Dat heeft onderhandelaar Elise Merlijn van de FNV-vakbond AbvaKabo meegedeeld. Het ministerie bood een loonsverhoging van 2,5 procent over de periode 1 december 2002 tot en met 31 december 2003. Verder zouden de lonen per 1 mei 2003 0,25 procent extra stijgen. Het ministerie biedt de ambtenaren een incidentele eindejaarsuitkering aan van 0,6 procent. Verder zou de onregelmatigheidstoeslag vanaf 1 juli 2003 met 37,50 euro worden verhoogd en zou de verhoging voor werken op zaterdag voor iedere rijksambtenaar op 70 procent worden gesteld. De vakbonden eisen een loonsverhoging van minimaal 3,5 procent.