Drie keer brand in twee dagen

Een woning in Valthermond (Drenthe) stond gisteravond voor de derde keer in twee dagen in brand. In alledrie de gevallen was sprake van brandstichting. De brandweer moest donderdagmiddag voor de eerste keer uitrukken. Al snel was duidelijk dat er in het huis was ingebroken en dat de brand was aangestoken. Toen de woning donderdagavond voor de tweede keer in lichterlaaie stond, wist de brandweer te voorkomen dat hij tot de grond toe afbrandde. De politie besloot het huis de rest van de nacht te bewaken. Gisteravond was het voor de derde keer raak. Deze keer ging het om een uitslaande brand. Niemand raakte gewond, aangezien de Poolse bewoners van het pand met vakantie zijn. De politie wil het gezin zo snel mogelijk horen, onder meer over mogelijke vijanden. Vooralsnog is het onduidelijk wie de branden heeft aangestoken.