Agassi legt Ferrero en publiek in twee sets het zwijgen op

Andre Agassi heeft gisteren op overtuigende wijze het publiek in Madrid stil weten te krijgen. De Amerikaanse tennisser schakelde in de kwartfinales van de Masters Series de Spaanse lieveling Juan Carlos Ferrero uit. In een uur en veertien minuten ontdeed Agassi zich met 6-3 en 6-2 van zijn tegenstander.

Ferrero was de enige overgebleven thuisspeler bij de laatste acht. Hij versloeg Agassi eerder dit jaar in de kwartfinales op het gravel van Roland Garros, maar op hardcourt had de Spanjaard weinig in te brengen. De tien jaar jongere Ferrero bracht zichzelf op zijn eigen service voortdurend in de problemen.

Agassi, die dit jaar al twee toernooien uit Masters Series won, speelt in de strijd om een plaats in de finale tegen de Fransman Sebastien Grosjean. Hij versloeg met 6-3 en 7-6 de Argentijn Agustin Calleri. Grosjean heeft in Madrid nog geen set afgestaan.

Jiri Novak maakte een einde aan de opmars van Paradorn Srichaphan. De Tsjech, vorige week finalist in Wenen, klopte de Thai met 4-6, 6-3 en 6-4. Srichaphan begon nog wel goed door de eerste set te winnen, maar Novak wachtte geduldig op zijn kansen en nam het initiatief in het tweede bedrijf over.

Door de winst blijft hij in de race voor deelname aan de lucratieve Masters Cup in Shanghai. Hij staat nu op een gedeelde zesde plaats met de Brit Tim Henman en de Spanjaard Carlos Moya.

Fabrice Santoro ontnam Novak de kans op revanche voor zijn nederlaag vorige week tegen Roger Federer. De Franse tennisser was in de kwartfinales verrassend met 7-5 en 6-3 te sterk voor de Zwitser. Novak moet nu tegen Santoro een plaats in de eindstrijd proberen af te dwingen.

Bij het vrouwentoernooi in Zürich drong Lindsay Davenport door tot de halve finales na haar overwinning op Kim Clijsters. De Amerikaanse titelverdedigster behaalde tegen de Belgische de zesde zege in negen ontmoetingen, 6-3 en 7-6. Clijsters zegevierde vorige week in Filderstadt. Ook Conchita Martinez plaatste zich voor de halve finales door Alexandra Stevenson met twee keer 7-5 te verslaan.