Nieuw: airbag-bureau

Na de auto-airbag, nu ook de bureau-airbag. De Duitse ontwerper Matthias Knigge heeft een luchtzak ontworpen voor werknemers die even willen bijslapen – op kantoor.

Knigges bureau is gemaakt van walnotenhout en lijkt op het eerste gezicht niets anders dan een normale werkplek. Wanneer werknemers echter behoefte hebben aan een korte pauze, kan door middel van een druk op een knop aan de onderkant van het bureaublad een ventilator in werking gesteld worden. Die blaast lucht in een oranjegekleurde zak.

,,Tijdens werk kom ik 's middags vaak in de verleiding even een dutje te doen'', zegt Knigge. ,,En juist daarvoor is de tafel ontworpen: voor harde werkers die even een uiltje willen knappen.''

Knigges ontwerp wordt tentoongesteld in een Hamburgse kunstgalerie. Of het ook in productie wordt genomen is nog onbekend. Knigge: ,,Het idee achter dit bureau is niet om 24 uur door te werken. Mensen moeten op een bepaald moment weg achter het bureau en gaan leven.''