Martel even winnaar van Booker Prize

De bookmakers begrepen er niets van: waarom gokt iedereen plotseling dat de Canadese schrijver Yann Martel dinsdag de literaire Booker Prize gaat winnen. De oorzaak bleek de officiële website van de Booker Prize waar stond dat Martel met Life of Pi de winnaar was. ,,Het was een stomme administratieve fout'', moest de Booker-organisatie toegeven. ,,We schrijven vooraf zes persberichten en één daarvan versturen we op het moment dat de jury dinsdag gekozen heeft. Zo'n bericht is als test naar de ontwikkelaars van de site gestuurd en daar is het per ongeluk op een publiek deel terechtgekomen. Toevallig was het Martel.'' De andere schrijvers die dinsdag een kans maken op de prijs van bijna 80.000 euro zijn Rohinton Mistry, Carol Shields, William Trevor, Sarah Waters en Tim Winton.